Nieuws: Aankomstpassage langs Koepelstraat klaar voor oplevering

De nieuwe aankomstpassage aan de Koepelstraat is gereed voor oplevering. Deze is gebouwd binnen het deelproject Voorbereidende Werkzaamheden Aankomstpassage (VBW A), onderdeel van het project Multimodale Knoop Schiphol (MKS).

Aankomstpassage Koepelstraat

Gepubliceerd op: 16 februari 2023

Crewvervoer en taxi’s ordered by app (zgn. toba’s) gaan per 26 februari 2024 over van de Aankomstpassage (buiten bij Schiphol Plaza) naar hun nieuwe plek aan de Koepelstraat. Na de zomer gaan ook de touringcars over naar de nieuwe aankomstpassage. Hierdoor komt ruimte vrij op de huidige Aankomstpassage voor de verbouwing van het busstation, ook onderdeel van MKS. Het nieuwe tijdelijke busstation op de kop van de Koepelstraat werd vorig jaar al in gebruik genomen. Dit is gebouwd door MKS voor het ProRail-project Groot Onderhoud Schipholtunnel (GOS).

Aankomstpassage Koepelstraat

Nieuwe plek

De nieuwe plek voor crewvervoer en voor toba-reizigers is ongeveer 5 minuten lopen vanaf Schiphol Plaza. Borden wijzen vanaf Plaza de weg. De nieuwe halteerplekken zijn voor taxi’s en bussen bereikbaar via de Koepelstraat. Zij rijden hierin via de aangegeven zij-ingang. Het is een besloten gebied, alleen een geldige voertuigpas geeft toegang. De halteplaatsen voor taxi’s ordered by app zijn E1 t/m E6. Crewvervoer maakt gebruik van de halteplaatsen F1 t/m F6.

P41

Ook het aanpassen van de wachtruimte voor taxi- en touringcarchauffeurs bij P41 valt onder het project VBW A. Deze lodge wordt voor de zomer van 2024 opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op www.schiphol.nl/mks