Plantaardige bonanza op Plaza

Net geland op Schiphol: een gloednieuwe en exclusieve vegetarische burger bij Burger King! Je vindt steeds meer vleesvrije maaltijden en snacks op onze luchthaven dus ook vegetariërs zitten hier goed. Of je nu aankomt in Nederland, van hier naar een andere bestemming vliegt of alleen overstapt, op Schiphol Plaza geniet je van een plantaardige bonanza! Lees verder en ontdek meer.

Burger King veggie cruncky chicken deluxe

Burger King

Burger King Nederland is een samenwerking aangegaan met De Vegetarische Slager om het plantaardige assortiment uit te breiden. Hierdoor kan de fastfoodketen haar gehele menukaart plantaardig aanbieden onder het ‘Make it Veggie’-concept. Als onderdeel van de samenwerking heeft Burger King de exclusieve Veggie Crunchy Chicken Deluxe-burger gelanceerd. Een vegetarisch burger die de smaak en textuur van kip nabootst, aangevuld met verse sla, tomaten en een speciale saus. Deze exclusieve burger is alleen verkrijgbaar op Schiphol, tot 1 september 2024. Dus grijp je kans en probeer ‘m uit! Je vindt de Burger King Plaza tegenover de Albert Heijn-supermarkt.

FEBO

FEBO opende onlangs haar deuren tussen Planes@Plaza en Victoria’s Sectret op Schiphol Plaza. Er wordt een ruim assortiment Hollandse snacks verkocht, waaronder friet (met allerlei verschillende sauzen) en maar liefst vier vegetarische specialiteiten. Klanten kunnen kiezen uit een vegetarische kipburger, groentekroket, bamihap en kaassoufflé. Je bestelt al deze lekkernijen aan de balie of trekt ze, heel gemakkelijk, uit de iconische FEBO-snackmuur.

FEBO op Schiphol

Toko to go

Voor vegetarisch Indonesisch eten voor onderweg hoef je niet verder te zoeken dan Toko to go op Schiphol Plaza. Hier stel je je eigen maaltijd samen met rijst of noedels als basis en een uitgebreide keuze aan groente- en/of tofugerechten – een goede keuze voor de hongerige reiziger. Heb je zin in iets lichters? Dan heeft Toko to go ook een lekkere en vleesvrije noedelsoep en diverse kleine snacks. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, ben je ook van harte welkom om aan te schuiven en te blijven eten. Toko to go vind je naast Café Rembrandt bij Aankomst 1.

LEON

LEON biedt fastfood met een gezonde twist. ‘Eten dat lekker smaakt en goed doet’, zoals ze zelf zeggen. Het spreekt dan ook voor zich dat ze voldoende vegetarische opties op de menukaart hebben staan. Groenten en peulvruchten vormen in veel gevallen de basis bij LEON, waarbij vlees vaak als bijgerecht wordt aangeboden in plaats van als hoofdbestanddeel. Hoe klinkt bijvoorbeeld een Thaise curry met geroosterde aubergine? Of misschien een Braziliaanse zwarte bonen-bowl? Met ook een veggie optie op de kinderkaart is LEON een prima plek om met het hele gezin te genieten van een vleesvrije maaltijd. LEON bevindt zich achter de Burger King op Plaza.

STACH op Schiphol

STACH

Er zijn glutenvrije, vleesvrije en veganistische opties in overvloed bij STACH. Van veganistische poke bowls en champignonburgers tot sandwiches met avocado en salades: er is voor iedere vegetariër wat wils. STACH verkoopt ook heerlijke koffie en een breed scala aan zoete lekkernijen. Het nog betere nieuws? Veel van de gebruikte ingrediënten en verkochte producten zijn lokaal en seizoensgebonden – dus niet alleen goed voor je maar ook duurzamer. Je vindt STACH naast de NS-balie op Schiphol Plaza.

Dit zijn slechts enkele van de lekkere vegetarische maaltijden en snacks die op Schiphol verkrijgbaar zijn. Op zoek naar veganistische opties op de luchthaven? Bekijk dan deze blog!

Lees ook de vorige blogs

  • Een dag in het leven van… een projectcontroller

    Gepubliceerd op:

    We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.