Say cheese: Ontdek de leukste fotoplekken op Schiphol

Wil jij weten waar je de mooiste Instagram foto's maakt op Schiphol? En waar je bij een vliegtuig kan komen zonder dat je gaat vliegen? Of je nu op reis bent, iemand afzet of gewoon een dagje uit bent: op de luchthaven zijn een hele boel fotogenieke plekjes te vinden. Leuk voor de thuisblijvers, opa en oma of natuurlijk gewoon voor op Instagram. Heb je je telefoon al in de aanslag? In deze blog nemen we je mee langs alle fotogenieke locaties op Schiphol.

Wist je dat je voor de securitycheck al een heel rijtje met leuke plekken (én bijbehorende foto’s) kunt afvinken? Je kan dus ook hele leuke foto's maken zonder dat je op vakantie gaat.

Instaspots Schiphol Panoramaterras

Panoramaterras

Eenmaal binnen (en nog voor de securitycheck) vind je de ingang naar het Panoramaterras. Met de vliegtuigen en start- en landingsbanen op de achtergrond is dit niet alleen een perfecte plek voor vliegtuigfans maar ook om jouw mooiste plaatje te schieten. Ga je zelf niet op reis maar wil je toch een foto in een vliegtuig? Neem dan een kijkje (en foto) in de oude Fokker 100 die je midden op het terras vindt.

Locatie en openingstijden van het Panoramaterras.

Vliegtuigmotor Plaza

Wil je op de foto met een echte vliegtuigmotor? Dat kan! Op Schiphol Plaza vind je namelijk de oude motor van een DC-10. Zo dichtbij een echte motor kom je nooit meer, je kan er zelfs even inklimmen. Je vindt de motor naast de winkel Planes@Plaza.

Tijd voor de volgende stop. Want ook na de securitycheck vind je nog genoeg leuke plekjes om jouw feed mee vol te plaatsen.

Lekker Nederlands

Vlieg je via Lounge 2 of 3? Houd dan je ogen open voor deze grote gele klompen in Lounge 3. Ze geven jouw foto de perfecte Nederlands touch. Het grote blok kaas op de achtergrond maakt het plaatje helemaal compleet.

Bij de gate

De enige echte klassieker: een foto bij de gate. Met een beetje geluk staat jouw vliegtuig er al en kan je het begin van jullie reis samen vastleggen terwijl jij instawaardig door de grote ramen naar buiten kijkt.

Instaspots Schiphol bij de gate

Walking down the isle

Met rijen stoelen aan elke kant is het vliegtuig de ultieme plek om het modellengevoel te creëren. Maak van het gangpad jouw runway en werp een laatste instawaardige blik naar de camera! Laat je vrienden en familie meegenieten van jouw avontuur door een onvergetelijke foto te delen voordat je je telefoon in vliegtuigmodus zet. #letsflyaway

Lees ook de vorige blogs

  • Een dag in het leven van… een projectcontroller

    Gepubliceerd op:

    We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.