Een dagje uit op Schiphol, dat wil je meemaken

Een lekkere koffie op het Panoramaterras, samen vliegtuigen spotten bij de Polderbaan en een foto maken in een echte vliegtuigmotor: ook als je niet op reis gaat is een dagje Schiphol niet te missen! Kom jij binnenkort bij ons langs? In deze blog vertellen we je alvast wat je kunt zien én doen.

Panoramaterras

Wil je komen vliegtuigspotten of gewoon genieten van een prachtig uitzicht over het platform? Daar is het Panoramaterras dé plek voor. En de toegang? Die is helemaal gratis. Stap binnen in de echte KLM Fokker 100 die op het terras staat en ervaar hoe het is om op reis te gaan of om zelf even de piloot te zijn (Let op: deze is tijdelijk gesloten voor onderhoud).

Ben je toe aan een heerlijke lunch tussen de Boeings en Airbussen? Loop dan even binnen bij het Panorama Restaurant. Van koffie, thee en taart tot lekkere tosti’s: met dit bijzondere uitzicht smaakt jouw eten nog lekkerder.

Shoppen en eten

Van een nieuwe outfit, lekkere parfums tot de oer-Hollandse producten van de HEMA: op Schiphol Plaza kun je jouw winkelhart ophalen. Met tientallen winkels voor de securitycheck kun je gewoon komen shoppen zonder dat je een ticket hoeft te boeken. Ben je moe van alle inkopen? Schuif dan aan voor een lekkere pizza bij Per Tutti of ontdek de wereldberoemde drankjes van Bubble Tea. Bekijk hier alle opties.

Een echte vliegtuigmotor

Vergeet tijdens het shoppen niet een korte pitstop te maken bij Planes@Plaza. Deze winkel, in de vorm van een vliegtuig, is een absolute blikvanger op Schiphol. Ontdek de cockpit van een echt vliegtuig of maak een selfie in de grote vliegtuigmotor van een DC-10. Zo dichtbij kom je nooit meer!

Verkeerstoren

Tijd om even een frisse neus te halen. Net buiten Schiphol Plaza, op het Jan Dellaertplein, vind je hét icoon van Schiphol, de verkeerstoren. Als je goed naar boven kijkt, zie je misschien wel de collega's van Luchtverkeersleiding Nederland hard aan het werk. Het is hun taak om te zorgen dat alle vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen op onze luchthaven. Ben je benieuwd hoe ze dat precies doen? Hier vertellen we je er alles over.

Spotten op Schiphol

Op naar de volgende stop. Het is hoog tijd om startende en landende vliegtuigen te gaan spotten. Op de spottersplekken op Schiphol sta je altijd op de eerste rij. De Polderbaan is het vaakst in gebruik en daarom de ultieme plek om vliegtuigen te spotten. De spottersplaats bij de Polderbaan bevindt zich aan het einde van de IJweg aan de westzijde van de start- en landingsbaan. Houd voor je navigatie postcode 2141 CN aan. Nog niet uitgekeken? Hier ontdek je nog meer goede plekjes.

Deel je foto's

Kortom: er is genoeg te doen op onze luchthaven, ook als je niet gaat vliegen. We wensen je dan ook veel plezier tijdens jouw dagje op Schiphol. En heb je leuke foto’s gemaakt? Vergeet ze dan vooral niet met ons te delen via Facebook en Instagram.

Very yummy

Lees ook de vorige blogs

  • Een dag in het leven van… een projectcontroller

    Gepubliceerd op:

    We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.