Nieuws: Reguliere onderhoudsbeurt voor de Zwanenburgbaan

Van maandag 17 tot en met zondag 30 juni voeren we reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Zwanenburgbaan. Verkeer dat normaal gebruikmaakt van deze baan, wordt in die periode op andere start- en landingsbanen afgehandeld.

Gepubliceerd op: 6 juni 2024

Update 13 juni 2024: Het onderhoud aan de Zwanenburgbaan loopt door tot en met zondag 30 juni 2024, en niet tot vrijdag 28 juni zoals we eerder meldden. Daarom is de baan tot en met maandag 1 juli 07:00 niet beschikbaar voor het vliegverkeer. Daarna werkt LVNL verder aan het ILS-systeem.

Onderhoudswerkzaamheden

We gaan de baan herstellen waar dat nodig is en voeren kleine reparaties uit. We maken de lampen schoon, controleren de kabels en elektra en maaien het gras rondom de baan. Ook spoelen we de afvoeren van de baan door.

LVNL werkt aan het ILS

Tijdens deze periode start LVNL ook met werkzaamheden aan het Instrument Landing System (ILS) van de Zwanenburgbaan. Dit systeem zorgt ervoor dat vliegtuigen veilig kunnen landen. De werkzaamheden duren tot medio september. Daarna voert LVNL noodzakelijke metingen uit op de grond en in de lucht om de juiste en nauwkeurige werking van deze systemen te controleren. Wil je meer weten over wat ze precies gaan doen? Je leest het hier.

Volg het vliegverkeer live

Wil je weten wanneer welke start- of landingsbaan in gebruik is? Kijk dan in de Notifly app of ga naar bezoekbas.nl. Als je vragen hebt over het baanonderhoud of het vliegverkeer kun je contact opnemen met BAS, het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, via 020 601 55 55.