Een wereld om te ontdekken: Schiphol en onderwijs

Wist je dat Schiphol heel veel leermiddelen heeft voor scholen, scholieren en studenten? In deze blog lees je over ons digitale lespakket voor in de klas, hoe we helpen met onderzoeks- en ontwerpprojecten, stagemogelijkheden en verschillende activiteiten die kinderen thuis of op de luchthaven kunnen doen. Er is een wereld om te ontdekken op Schiphol!

Schiphol lespakket

Digitaal lespakket

Samen met de educatieve uitgeverij Zwijssen hebben we een gratis digitaal lespakket “Kijk op Schiphol” ontwikkeld. Een geweldige manier voor scholieren om alles over de luchthaven te leren. Het pakket is speciaal ontworpen voor digiborden en bevat vier lessen over onderwerpen als werken op Schiphol, duurzaamheid en verschillende culturen en talen. In de online omgeving vind je lessen en kun je oefeningen en een docentenhandleiding printen.

Spreekbeurten en werkstukken

Leerlingen die op zoek zijn naar informatie over Schiphol voor een spreekbeurt of een werkstuk vinden op onze website een schat aan informatie. Je leert van alles over vliegtuigen, bestemmingen, toffe banen op het vliegveld en nog veel meer.

Waar mogelijk streven we ernaar om studenten te helpen die onderzoeks- en ontwerpprojecten op Schiphol willen doen. We krijgen vaak de vraag om een opdracht te geven waarmee een echt probleem op de luchthaven kan worden aangepakt. Enkele voorbeelden van zulke projecten zijn bijvoorbeeld het bedenken van ideeën voor een nieuw ontmoetingspunt en het optimaliseren van de doorstroming bij de securityfilters. De nieuwe inzichten waar leerlingen mee komen zijn altijd inspirerend.

Werken in de luchtvaart

Overweeg je een carrière in de luchtvaart? Van MBO tot WO, op Schiphol zijn studenten van harte welkom om werkervaring op te doen. Of je nu wilt zien hoe het is om in de operatie te werken of een afstudeeronderzoek wilt doen op kantoor, op onze vacaturesite vind je meer dan genoeg mogelijkheden. Neem vooral ook een kijkje op onze pagina Schiphol voor studenten voor uitgebreide informatie over de luchthaven. Superhandig voor je onderzoek!

Activiteiten voor jonge leergierigen

Daarnaast hebben we ook nog een heleboel leuke activiteiten voor jonge leerlingen. Zo hebben we kleurplaten met een vliegveldthema om uit te printen en in te kleuren, een Schipholdoeboekje vol spelletjes en een quiz (ideaal om kinderen te vermaken tijdens het wachten op je vlucht). Ook is er een Schiphol speurtocht waarbij kinderen zich een dagje Sherlock Holmes kunnen voelen. Jonge luchtvaartfans kunnen ook terecht op ons Schiphol YouTube-kanaal voor alles wat je wilt weten over luchtvaart.

Lees ook de vorige blogs

  • Een dag in het leven van... een Assets Supervisor

    Gepubliceerd op:

    Hoe zorg je voor een schone, nette en goed functionerende terminal op een grote luchthaven als Schiphol? Assets Supervisor Henk van Dijk vertelt er alles over.

  • Plantaardige bonanza op Plaza

    Gepubliceerd op:

    Je vindt steeds meer vleesvrije maaltijden en snacks op Schiphol dus ook vegetariërs zitten hier goed. Op Schiphol Plaza geniet je van een plantaardige bonanza!

  • Een dag in het leven van… een projectcontroller

    Gepubliceerd op:

    We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.