Dag in het leven van een social media/PR adviseur

Wanneer je van of naar Schiphol vliegt kom je de vele harde werkers die de luchthaven draaiende houden vanzelf tegen. Schoonmakers, beveiligers, bagageafhandelaren, passenger assistents, marshallers, pushback chauffeurs – je ziet ze overal op Schiphol. Maar andere zijn minder zichtbaar, zij werken achter de schermen op kantoor. Voor deze blog uit de serie “Een dag uit het leven van…” spraken we met Julien Moinat om wat meer te weten te komen over zijn baan als social media/PR adviseur. Van het managen van het TikTok kanaal tot ervoor zorgen dat filmteams aan het werk kunnen in de terminal, er is altijd wat te doen in deze rol!

Een afwisselende baan

Schiphol is actief op verschillende social media platforms, waaronder Instagram, Facebook en LinkedIn. Daar vertellen we dagelijks het verhaal van onze luchthaven. En sinds een tijdje kan de hele wereld ons ook volgen op TikTok. Juliens werk voor de afdeling Corporate Affairs op Schiphol bestaat onder andere uit het maken van berichten voor dit relatief nieuwe online fenomeen. “Onze TikToks zijn zowel grappig als informatief en daarnaast spelen we ook graag in op trends”, legt Julien uit. “Het leukste van mijn werk is de afwisseling”, gaat hij verder. Hoewel hij officieel een kantoorbaan heeft is hij daar nooit lang te vinden. “Ik ben nooit een hele dag op kantoor, maar als ik er ben verschillen mijn werkzaamheden van het bedenken van nieuwe content tot het uitgeven van foto- en filmvergunningen voor productiemaatschappijen.”

Op de set op Schiphol

Social media is slechts een onderdeel van Juliens werk op Schiphol. Hij zorgt ook dat er foto- en filmopnames kunnen worden gemaakt op de luchthaven, wat natuurlijk een prachtige locatie is voor tv-series, documentaires en reclames. “Samen met mijn collega zorg ik ervoor dat de opnames op de luchthaven gemaakt kunnen worden, dat onze operatie op de hoogte is en dat de reizigers geen last hebben van de foto- en filmactiviteiten”. Net voor Kerst heeft Julien geholpen met de All You Need Is Love Kerstspecial, waar Schiphol altijd prominent in beeld is (met de welbekende stewardessendans). “Het is weer een prachtige aflevering geworden, met dit jaar de opening op de landingsbaan met Davina Michelle!”

Memorabele momenten

Met zoveel leuke activiteiten was het lastig voor Julien om zijn meest memorabele moment op Schiphol te noemen. Toch sprongen twee gebeurtenissen er wel uit. De eerste was in april 2023, toen de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, en zijn vrouw Brigitte naar Nederland kwamen voor een staatsbezoek. Ze kwamen aan op Schiphol en Julien was erbij om dat vast te leggen. “Het was erg indrukwekkend om zo’n ceremonie van zo dichtbij mee te maken”. Het tweede was in oktober 2023, toen Schiphol en Armada Music de krachten bundelde voor een speciale livestream met de bekende dj’s Ferry Corsten en Joris Voorn voor de aftrap van het Amsterdam Dance Event. “Het was zo tof om deze dj’s hun set te zien spelen vanuit één van de oude torens. Ik ben er trots op dat ik daar deel van uit mocht maken.”

Julien is een van de vele collega’s die mooie verhalen te vertellen heeft over werken op de luchthaven. Houd onze social media-kanalen in de gaten voor meer blogs over een dag uit het leven van verschillende Schiphol-medewerkers.

Lees ook de vorige blogs

  • Een dag in het leven van… een projectcontroller

    Gepubliceerd op:

    We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.