Betoverende kerstversiering op Schiphol

Lampjes, kerstbomen, kerstballen en cadeautjes. Ook op Schiphol staat het eind van het jaar in het teken van de feestdagen. Veel van onze reizigers zijn onderweg om deze speciale dagen met hun dierbaren door te brengen. Met betoverende kerstversiering en cadeau-inspiratie brengen we ze vast in de feeststemming.

It’s beginning to look a lot like Christmas

Duurt het thuis altijd al een poosje om het huis in feestelijke sferen te brengen, op Schiphol komt er bij het aanbrengen van alle kerstversiering nog wel iets meer kijken. Een heel team is twee weken bezig om alles op te bouwen en op te hangen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat er maar liefst vijf trailers met kerstversiering worden gebruikt!

Wat toveren we dan zoal tevoorschijn:

  • 1.300 meter aan guirlandes (kerstslingers)
  • ruim 10.000 kerstballen
  • bijna dertig kerstbomen die overal in de terminal staan en zelfs hangen
  • cadeautjes in kerstbomen en aan het plafond
  • ruim 200.000 zuinige ledlampjes

Overigens bergen we dit alles na afloop van de feestdagen weer netjes op zodat we het volgend jaar opnieuw kunnen gebruiken. Wel zo duurzaam.

Cadeau-inspiratie

Zeg je Kerst, dan zeg je cadeautjes. Want wat is er nou leuker dan je geliefden tijdens de feestdagen verrassen met een mooi cadeau? Als je tijdens je reis nog een last-minute geschenk voor iemand zoekt, dan zit je op Schiphol wel goed. Want in alle winkels vind je een overvloed aan cadeau-inspiratie. Of je nu op zoek bent naar een kleinigheidje, iets exclusiefs of iets unieks. Wil je vast een voorproefje? Laat je inspireren en blader door onze feestelijke cadeaugids.

Feeststemming

Vlieg je tijdens de decembermaand via Schiphol? Dan kun je niet alleen genieten van alle betoverende versiering. Tijdens een aantal weekenden lopen er ook feestelijk geklede kerstelfjes rond in de lounges om reizigers nog meer in de feeststemming te brengen. Zij delen cadeautjes voor in de kerstboom uit waarmee je een persoonlijke kerstboodschap voor een geliefde kunt inspreken. En voor wie trek heeft gekregen; de oliebollenkraam op het Jan Dellaertplein (het grote plein voor Schiphol Plaza, waar ook de bussen vertrekken) staat er ook dit jaar weer. Fijne feestdagen!

Lees ook de vorige blogs

  • Een dag in het leven van… een projectcontroller

    Gepubliceerd op:

    We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

  • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

    Gepubliceerd op:

    Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.